Kukuřice nejen k jídlu

Nu, název již vyzradil, o čem zde bude řeč. Také se zde dozvíte další možná využití. Tak pojďme na to.
Tato plodina pochází z Mexika, kde ji pěstovali již indiáni. Z některých pramenů se dá vyčíst, že původně byla malá, ale každý rok prý zasévali větší a větší zrna, až dosáhli současné velikosti. Zvláštní a zajímavé je také to, že některé kmeny indiánů nezávisle na sobě tvrdí, že dostali kukuřici darem od svých bohů. Takže to znamená, že od mimozemšťanů?
Pokud jste jako děti dělali z dozrálých klasů panenky a česali jí “vlasy”, tedy správně kukuřičné čnělky, vězte, že jste si hráli s léčivkou. Totiž ony vlasy, jak je nesprávně nazýváme, redukují otoky a také pomáhají při hubnutí. Dále mohou čistit ledviny a močový měchýř.
zrna kukuřice

Kukuřice je také je dobrá na vyrážky. Ale nejen tak, je třeba z ní udělat moučku a tu na vyrážky aplikovat. Ta kůži vysuší a zklidní.
Pokud si doma sami vylisujete olej, nebo raději koupíte, ale kvalitní, můžete jej použít i na vyhlazování vrásek. Stačí jej vetřít do omyté a vysušené pokožky. Opraví i drobné prasklinky na kůži. Dokonce jej můžete použít k výplachu úst, údajně má zpevnit vaše dásně.
Z kukuřice lze také vyrobit pleťovou masku. Příprava je trochu složitější a je třeba dalších ingrediencí, ale prý je to velice účinné.
Potravinové využití jistě všichni znáte, a tak zde bude vynecháno. Cože? Že neznáte? Nu tak jen letem světem.
kukuřice na orné půdě
Vyrábí se z ní škrob zvaný Maizena. Můžeme z ní vyrobit také polentu. Jejich využití v kuchyni je jednoduché. Maizenou se zahušťují třeba omáčky, ale také se z ní vaří klasické pudinky. Polenta je zase určena k výrobě kaše, která se může jíst přímo, ale také ji můžete použít na placky, nebo méně častěji k výrobě knedlíků.
Široké využité této plodiny nahrává k jejímu stále rozšířenějšímu pěstování. Proto je k dostání naprosto všude. Tak si běžte ihned pár klasů koupit.